Päivähoidon hyödyt koiralle

Päivähoidon hyödyt koiralle

Onnellinen koira

Käyttäessäsi päivähoitopalvelua koirallesi saat helpotusta kiireiseen arkeen. Koira virikkeellistyy ja saa sosiaalisia kokemuksia muiden koirien kanssa. Päivähoidon aikana koira purkaa energiaansa leikkien ja ulkoillen muiden koirien kanssa, jolloin illalla kotona on rauhallinen ja lepäävä koira.

Vaikka kaikki koirat oppivat elekielen jo pentuna emoltaan, taito unohtuu jollei sitä pääse harjoittamaan. Koirat oppivat ja harjoittavat hoitolassa koirien elekieltä sekä rauhoittavia signaaleja, joista on elinikäinen hyöty kommunikoida muiden koirien kanssa tilanteessa, kuin tilanteessa. Kognitiiviset taidot kehittyvät virikkeellistymällä ja muiden koirien kanssa leikkimällä.

Jos koiralla on terveysongelmia, niin päivähoidossa näitä pystytään seuraamaan ja tarkkailemaan. Eroahdistusta pystytään lieventämään sekä hillitsemään, jolloin koira ei pura turhautumistaan haukkumalla tai tuhoamalla esineitä yksin kotona. Rauhaa ja hiljaisuutta tarvitsevia koiria huomioidaan ja tarpeen mukaan on mahdollisuus omaan rauhaan erillisessä huoneessa tai lepääminen tapahtuu yhteisillä lepohetkillä leikkien ja ulkoilujen välissä.

Meille voi tuoda koiran myös tuntikohtaisesti päivisin tai illalla leikkimään muiden koirien kanssa siksi aikaa, kun omistaja on harrastuksissa tai muissa menoissa. Tällöin koiran ei tarvitse jäädä yksin työpäivän jälkeen sekä saa tarvittavan aktivoimisen, jonka jälkeen kotiin saapuu väsynyt, rauhallinen ja tyytyväinen koira.

Koiran päivähoito on siis kaikkien hyvinvointia. Koiran ollessa päivät päiväkodissa, ei omistajan myöskään tarvitse miettiä koiran mahdollisia remppa- tai askarteluhommia tai haukkuuko koira häiriten naapurirauhaa.

Onnellinen koira:
  • On virikkeellistetty.
  • Saa riittävästi liikuntaa.
  • Saa sosiaalisia kohtaamisia toisten koirien ja ihmisten kanssa pelkäämättä.
  • Koira, jonka elekieli ja rauhoittavat signaalit huomioidaan.
  • Saa tarpeiden mukaan huomiotta, hellyyttä, silityksiä sekä rapsutuksia.
Tue meitä seuraamalla ja tykkäämällä: