Team Paws Up

Team Paws Up

Me huolehdimme rakkaasta perheenjäsenestäsi!

Olen Ronja, marraskuussa 30-vuotta täyttävä eläintenhoitaja, Espoosta kotoisin. Olen asunut suurimmanosan aikuisuudestani Helsingissä ja myös hetken aikaa Järvenpäässä sekä Orimattilassa.

Ennen tälle alalle ryhtymistä olin meikkaaja-maskeeraaja-kosmetologi-yrittäjä vuodesta 2011. Olen aina ollut koirien kanssa tekemisissä ja omasta takaa on ollut koiria chihuahuasta amstaffiin ja nyt minulla labradorinnoutaja.

2017 ymmärsin, että unelmat ovat tehty saavutettaviksi ja päätin vaihtaa alaa kauneudenhoitoalalta eläinten pariin. Aloitin opinnot 2018 Mäntsälässä Keudan Saaren Kartanon koulun maatalouden perustutkinnon eläintenhoidon osaamisalalla. Minulle oli selvää, että perustan koirahoitolan opintojen päätyttyä, joten opetussuunnitelmani rakennettiin sen mukaisesti. Koulun aikana olin työharjoittelussa Järvenpään koirahoitolassa LomaLupassa, josta sain neuvoja ja käytännönharjoitusta koirahoitolan pyörittämiseen. Kiitos kaikista tärkeistä opeista mentorilleni Hannalle. Suunnitelmani koirahoitolan perustamisesta aikaistuivat saadessani opettajaltani vuokralle hänen omakotitalonsa Orimattilasta. Avasin koirahoitolan opintojen loppupuolella Joulukuussa 2019 Orimattilaan, jonka ansiosta valmistuin aikaisemmin ja sain koulusta kaksi stipendiä.

Korona toi omat haasteensa palveluiden tarvitsevuuteen. Rajoitusten takia vuorokausihoidolle ei ollut enää niin paljon tarvetta johon Orimattilan koirahoitolani oli pääsääntöisesti perustunut. Asiat johtivatkin siihen, että palasin koirahoitolan kanssa Helsinkiin ja löysimme täydelliset tilat toiminnallemme täältä Kampista.

Minulle tärkeää koirien hoidon kannalta on ollut opetella koirien elekieli ja rauhoittavat signaalit, sekä rotukohtaiset ominaisuudet. Ymmärrän koirien elekieltä, joka on hyvin tärkeää silloin, kun koirat ovat laumassa, jossa kaikki eivät vielä heti tunne toisiaan. Näin pysyn aina tilanteiden edellä ja pystyn puuttumaan mahdollisiin konfikteihin ennen niiden tapahtumista. Hoitokoirat ovat minulle kaikki yhtä tärkeitä ja kiinnynkin heihin hyvin nopeasti. Hoidan niitä positiivisella otteella ja rakkaudella, kuin omaani. Lisäkseni hoitohenkilökuntaan kuuluvat Frida ja harjoittelijat sekä vastaanottoneiti-toimitusjohtaja Luna Luppaluuri.

Vastaanottoneiti toimitusjohtaja Luna

Flammeus Kauneinta Päällä Maan, kutsumanimeltään Luna on 3,5 vuotias syömislinjainen labradorinnoutaja. Luna on ollut jo harjoitteluajoista asti mukana koirahoitolameiningissä. Luna on hyvin tärkeä osa Paws Uppia luoden pohjan koiralaumalle,. Hän osaa hyvin koirien elekielen ja rauhoittavat signaalit, luoden niiden kautta helpon sekä mukavan tutustumisväylän uusien koirien ja muun hoitolauman välille. Luna on usein mukana tutustumiskäynneillä, jotta täällä on aina ainakin yksi tuttu kaveri koiran tullessa varsinaiseen hoitoon. Lunan harrastuksia on postinhaku, tavaroiden noutaminen ja tekstiilien vienti pyykkiin. Parasta on kanniskella frisbeetä ja saada lapsilta huomiota sekä tietenkin ruoka.

Tue meitä seuraamalla ja tykkäämällä: